Thuis in de agrarische sector

Van idee naar resultaat, dat heb ik altijd een fascinerend proces gevonden. In het verleden heb ik dan ook vaak als zelfstandig ondernemer gewerkt om mijn eigen ideeën vorm te kunnen geven. Als betrokken consultant vind ik het nu belangrijk om deze ondernemende houding in te blijven zetten bij elke opdracht die ik vervul. Het eindresultaat telt, maar ook de weg er naar toe. Omdat daarin naar mijn idee het lange termijn succes schuilt.

Het is voor mij een uitdaging om complexe bedrijfsprocessen inhoudelijk te doorgronden. Om ze vervolgens op een heldere manier in kaart te brengen. Daarbij gebruik ik de details om de hoofdlijn te begrijpen. En ook de hoofdlijnen om de details niet uit het oog te verliezen. Ik heb mijn technische kennis van verschillende ontwikkelomgevingen opgedaan als ontwikkelaar, technisch ontwerper en database ontwerper. Dit stelt me in staat om een goede brug te slaan tussen de doelstelling van een cliënt, en de technische mogelijkheden van de beschikbare ontwikkelomgeving.

Samenwerkingen met nieuwe bedrijven en bestaande cliënten is voor mij altijd weer inspirerend. Ik breng graag mijn eigen expertise in om ondernemers bij te staan in hun bedrijfsprocessen. Maar ook om in dat traject een verbindende rol te spelen tussen alle belanghebbenden. Met een diplomatieke houding en communicatieve vaardigheden weet ik de belangen van diverse (soms conflicterende) stakeholders goed op elkaar af te stemmen.

Ik ben niet alleen thuis in de agrarische sector. Ik voel me er ook thuis. De snelheid van de handel, de versheid van de producten, en ook de ritmiek van de natuur spreken me aan. Of het nou gaat om de bloembollenteelt, de akkerbouw, of veehouderij de processen die er spelen kunnen naar mijn idee altijd beter. Met mijn passie voor informatietechniek wil ik daaraan bijdragen.

“Ik sla bruggen tussen ambitieuze doelstellingen en verrassende mogelijkheden"

Referentie Dhr. J. Fotinos

(ICT Manager bij Waterdrinker Aalsmeer B.V.)

In de jaren dat ik op verschillende projecten met Bertus van Meerveld heb gewerkt heb ik hem leren kennen als een zeer discreet en integer man die weet wat een organisatie écht nodig heeft, en z’n afspraken nakomt. De grote technische kennis van Bertus wordt ondersteund door zijn sterke capaciteiten in de proceskunde. Een gedegen achtergrond in de tuinbouw sector maakt hem daarbij onderscheidend, omdat hij de processen van de verschillende niches daarbinnen niet alleen begrijpt, maar er ook een heldere visie op heeft. Zo komt hij altijd met de juiste wedervragen die je ongetwijfeld aan het denken zetten.

Bertus werkt vanuit een plan met een duidelijke doelstellingen, die hij gedurende het hele traject niet uit het oog verliest en waarbinnen zijn vooruitziende blik opvallend is. Iets dat voor complexe organisaties en chaotische projecten vaak de redding kan zijn. Zeker omdat hij ‘down to earth’ blijft en altijd met praktische antwoorden en oplossingen komt. Dat partijen op elk niveau naar hem luisteren, en ook de moeilijke boodschappen goed van hem kunnen incasseren, zegt veel over de hoge mate van vertrouwen in zijn adviezen. Maar ook over zijn oprechte betrokkenheid bij de bedrijven waar hij voor werkt, en de processen die hij ondersteunt.

Door een uitzonderlijk prettige manier van communiceren weet Bertus te verbinden. Het is dus een adviseur, én collega van de langdurige samenwerkingen. Iemand die je als bedrijf van A tot Z bij je projecten betrokken wilt hebben!